MojAndroid
(x) hirdetés

Ma egy egyszerű alkalmazást mutatok be. A neve ugyan nem igazán passzol a funkciójához, bár ez nézőpont kérdése. Ez nem egy task killer program (amikről az a véleményem, hogy 6 hónapja nincs fent egyetlen telefonomon sem), ez elvileg úgy segít az akkumulátor élettartamán, hogy ki illetve bekapcsolja a Wi-Fi-t. Tehát tulajdonképpen csak engedi, hogy lusták legyünk illetve a feledékenyek számára nagyszerű.

Miután installáltuk, a program szolgáltatásként fut a háttérben és hetek óta tartó használat után azt mondhatom, nem kimutatható mennyiségű akkumulátor időt használ. Használata egyszerű, hiszen tulajdonképpen nem kell használnunk. Ha olyan helyen vagyunk, ahol Wi-Fi-re szeretnénk csatlakozni és még nem jártunk ott, akkor bekapcsoljuk a Wi-Fi-t és csatlakozunk. Ekkor lép közbe a program, ugyanis megjegyzi a hálózati cellákat, amiken a telefonunk jár a Wi-Fi csatlakozás alatt. Ha legközelebb erre a területre érünk, automatikusan bekapcsol a Wi-Fi és a telefon feljelentkezik. Ha elmegyünk az adott területről, kikapcsol a Wi-Fi rádió.

Szerintem hasznos program, ha hazaérek belövi a Wi-Fi-t, ha elmegyek otthonról kilövi és ha a munkahelyemre érek, ismét bekapcsolja. Ha pedig olyan helyen járok, ahol van elérhető kapcsolat, csak bekapcsolom és azt is megjegyzi, hogy ha legközelebb arra járok, már ne kelljen nekem vesződni vele.

2011.08.21.

Ezeket már olvastad?

+